Onderzoek naar dubieuze verkoop van Elsense crèche geklasseerd

© Lotte Van den Bogaert via Twitter
| De ouders wachten nog steeds op hun geld, maar het onderzoek tegen de oude uitbaatster is geklasseerd zonder gevolg.

In maart veranderde de crèche Les Chachoux in Elsene van eigenaar, zonder dat de ouders op de hoogte werden gesteld. De crèche ging dicht en de oude eigenares vertrok met het geld en de noorderzon. Het onderzoek naar eventuele fraude is evenwel geklasseerd zonder gevolg.

Het was een woelige maand maart voor de ouders wiens kinderen verbleven in de crèche Les Chachoux in Elsene. De uitbaters verloren de vergunning om de crèche nog verder uit te baten, verkochten daarom de boel halsoverkop en verdwenen met de noorderzon.

De ouders kregen enkele dagen na de verkoop te horen dat de crèche moest sluiten en dat ze een andere oplossing moesten vinden. "We konden de veiligheid van de kinderen niet meer garanderen, en hebben op basis daarvan de crèche gesloten," klonk het toen bij de gemeente Elsene.

Omdat er vermoedens van fraude waren, startte de politie een onderzoek. Dat onderzoek is nu geklasseerd zonder gevolg, schrijft de krant La Capitale. De ouders reageren vol ongeloof in de krant. Ze hebben de waarborg nog steeds niet teruggekregen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?