Parket Halle-Vilvoorde zoekt verdachte van aanrandingen in Zoniënwoud

© Peter Dhondt-BRUZZ
| (archiefbeeld)

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft zaterdag een opsporingsbericht verspreid van een jongeman, die gezocht wordt in een aanrandingszaak. De man zou drie vrouwen hebben aangerand terwijl ze aan het joggen waren in het Zoniënwoud.

De feiten gebeurden op drie verschillende momenten: maandag 7 december 2020, zaterdag 26 juni 2021 en dinsdag 14 september 2021, telkens in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode, in de buurt van de Lorrainedreef.

De man kruiste de drie vrouwen op een mountainbike, terwijl zij aan het lopen waren in het bos. Hij draaide zich vervolgens om en kwam traag achter hen fietsen om hen dan aan te raken aan de billen. Hij sprak de slachtoffers aan in het Frans en het Engels en grijnsde naar hen.

Een van de slachtoffers heeft enkele dagen na de feiten een man gefilmd in de buurt van het Zoniënwoud van wie zij vermoedt dat het om de dader gaat. "Het kan zijn dat deze man niets met de feiten te maken heeft, maar ook in dat geval willen de speurders met hem spreken zodat deze piste kan worden uitgesloten", zegt het parket.

De man is rond de 25 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huidskleur, donker haar en donkere ogen. Op het ogenblik dat hij gefilmd werd, droeg hij een werkbroek, een grijze T-shirt, handschoenen en een zwarte rugzak. Hij verplaatste zich op een blauwe mountainbike en droeg een blauwe helm.

Aan personen die vermoeden dat ze door dezelfde persoon zijn aangerand en die daar geen aangifte van hebben gedaan, vraagt het parket om zich te melden bij de onderzoekers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?