Parket onderzoekt schietpartij in Koekelberg

© BRUZZ
| Het Van Huffelplein in Koekelberg.
Updated: 12-10-2020 - 10:53

Vlakbij het gemeentehuis van Koekelberg is zaterdagavond een man neergeschoten op straat. Het slachtoffers werd meermaals geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. Politie en parket zijn op zoek naar de daders.

De politie kreeg zaterdag omstreeks 18 uur een melding van vuurschoten in de Albert Dilliestraat langs het Van Huffelplein in Koekelberg. De woordvoerster van de politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Koekelberg) en parketwoordvoerder Denis Goeman hielden de lippen stijf op elkaar over meer details.

De politie beschikt over camerabeelden die de feiten hebben opgevangen. Deze werden in beslag genomen en worden geanalyseerd. Het onderzoek naar de feiten loopt nog, maar in de krant La Capitale geeft burgemeester Ahmed Laaouej (PS) al meer toelichting. "De schoten waren gericht op één specifiek persoon", aldus Laaouej.

Vermoedelijk gaat het om een gerichte aanval. "Aangezien de cafés door de coronamaatregelen verplicht gesloten zijn, kunnen we een simpele afrekening na een ruzie op café wel uitsluiten", vertelt de Koekelbergse burgervader in de krant.

Ondertussen liet het Brussels parket weten dat ze op basis van de camerbeelden twee verdachten konden identificeren, maar er werd nog niemand gearresteerd. Het slachtoffer is een man en werd geraakt door twee à drie kogels, maar hij is niet meer in levensgevaar. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord", aldus Goeman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?