Raad van State: Sint-Joost mag doorgaan met stabiliseringswerken

© BRUZZ
| Dit gebouw in de Scailquinstraat ontruimd wegens stabiliteitsproblemen.
Updated: 15-04-2022 - 18:44

Capital Construct vroeg de Raad van State met uiterst dringende noodzakelijkheid twee besluiten van de burgemeester van de gemeente Sint-Joost-ten-Node terug te draaien. Het gaat om de besluiten van 1 en 5 april waarin bouwwerkzaamheden geschorst werden en stabiliseringswerken opgelegd werden in de Scailquinstraat.

De Raad van State is van oordeel dat Capital Construct niet voldoende stavend materiaal heeft meegebracht om aan te tonen dat ze financieel nadeel ondervindt door de besluiten van de gemeente. Dat blijkt uit een persbericht op de website van het instituut.

Capital Construct was eerder deze maand naar de Raad van State gestapt om de stabiliteitwerken van de gemeente aan te kaarten. "Nu het cement al gestort is, is de urgentie over," klinkt het daar. "Maar ondertussen loopt er nog een zaak bij de rechtbank van eerste aanleg." De wens van Capital Construct is om het terrein terug te krijgen zoals het was voor april.

De gemeente Sint-Joost-ten-Node moest begin april haar gemeentelijk noodplan afkondigen na de ontdekking van stabiliteitsproblemen in twee gebouwen, in de Scailquinstraat en op de Leuvensesteenweg. Vervolgens gaf burgemeester Emir Kir ook opdracht om stabiliseringswerken uit te voeren. Dit tot onvrede van vastgoedondernemer Capital Construct.

Burgemeester Emir Kir herinnert eraan dat het gemeentelijke rampenplan nog van kracht is tot de geƫvacueerde bewoners veilig naar hun huizen kunnen terugkeren. Ongeveer vijftig mensen worden momenteel opgevangen door de gemeente.

Twee bedrijven zijn inderdaad door de gemeente gemandateerd om te zorgen voor de beveiliging van het gebouw. Dit wegens het "gebrek aan een snelle reactie van Capital Construct en onderaannemer Van Roey Groep," aldus Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?