| Een witte mars in Sint-Joost voor de vermoorde Eunice (23). Zij werd in 2018 neergestoken door een ontevreden klant.

S.G. schuldig bevonden aan doodslag op 23-jarige sekswerker Eunice Osayande

© Belga
27/01/2022
Updated: 27/01/2022 19.05u

Het hof van assisen in Brussel heeft donderdag S.G schuldig bevonden aan doodslag op Eunice Osayande. S.G. heeft de 23-jarige Nigeriaanse sekswerker met messteken om het leven gebracht in Schaarbeek in 2018. De verdachte was op dat moment minderjarig, maar de jeugdrechter heeft zijn dossier doorverwezen naar het hof van assisen. De procureur-generaal heeft donderdag een gevangenisstraf van 25 jaar gevraagd.

S.G. bracht Osayande om het leven in de nacht van 4 op 5 juni 2018. Buurtbewoners troffen het levenloze lichaam van de jonge vrouw aan voor het gebouw waar ze werkte. De jongeman, toen zeventien jaar oud, was op camerabeelden te zien toen hij net na de feiten richting het Noordstation liep. Zijn vingerafdruk werd gevonden op een pakje sigaretten in een zak, die waarschijnlijk door de dader achtergelaten werd op de plaats van de feiten.

De jongeman, geen onbekende bij de politie en het jeugdrecht, werd een vijftiental dagen na de feiten opgepakt op 20 juni 2018. Eerst ontkende hij zijn betrokkenheid, maar nadien ging hij over tot een bekentenis.

Hij haalde een geschil in het kader van een betalende seksuele relatie aan en verklaarde zich verdedigd te hebben toen de vrouw hem aanviel. De jongeman zei dat hij niet de intentie had haar te doden.

Parket vraag 25 jaar

Volgens de procureur-generaal waren er twee verzachtende omstandigheden, namelijk het feit dat hij minderjarig was op het moment van de feiten en dat zijn vader hem mishandelde tijdens zijn jeugd. Toch vraagt de procureur-generaal een minimumstraf van 25 jaar.

"Wat mij zorgen baart is het risico op recidive volgens het psychiatrisch rapport. Volgens de psychiater lijdt S.G. onder een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Ik ben ervan overtuigd dat het niet gunstig is om hem een straf te geven met een snelle vrijlating".

De verdediging pleitte daarentegen voor een straf van ten hoogste vijftien jaar en de kans om na vijf jaar voorwaardelijk vrijlating aan te vragen. De jury en het hof beraadslagen momenteel over de straf. De uitspraak wordt verwacht in de loop van de avond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni