© Photonews | In deze zaal van het Justitia-gebouw in Evere, vindt het assisenproces over de aanslagen in Brussel en Zaventem plaats.

V-Europe teleurgesteld over uitstel aanslagenproces

© Belga
24/09/2022

Slachtoffervereniging V-Europe is teleurgesteld dat het proces over de aanslagen is uitgesteld zonder zekerheid over de datum van de voortzetting. Volgens V-Europe komt het uitstel neer op een "ongewenste secundaire victimisatie van de slachtoffers". Ze hoopt dat het proces zo snel mogelijk kan plaatsvinden zonder nieuwe onaangename verrassingen.

Het proces naar de terreuraanslagen van 22 maart 2016 heeft vertraging opgelopen omdat er een nieuwe beschuldigdenbox moet worden gebouwd. V-Europe reageert vrijdag verbaasd dat er geen alternatief kon worden gevonden, zodat de timing van het assisenproces, waarop de slachtoffers zo lang hebben gewacht, kon worden gerespecteerd.

"V-Europe is zeer teleurgesteld dat het proces thans werd uitgesteld zonder enig zicht op het verdere verloop en met de onzekerheid die er heerst aangaande de datum waarop het proces zal kunnen worden hervat. V-Europe betreurt deze ongewenste secundaire victimisatie van de slachtoffers ten stelligste", luidt het in een mededeling.

De organisatie benadrukt dat zijzelf en de slachtoffers die zij bijstaat, "met vertrouwen blijven ijveren voor een eerlijk proces dat wordt gevoerd met waardigheid en respect voor de rechten van alle partijen, in het bijzonder de rechten van de slachtoffers." Dat proces moet zo spoedig mogelijk kunnen plaatsvinden "zonder nieuwe onaangename verrassingen."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie