Verdachte dodelijke steekpartij verhoord door onderzoeksrechter

© Belga
14/11/2022

Yassine M., de man die donderdagavond in Schaarbeek een politieman heeft doodgestoken en een tweede heeft verwond, is maandagvoormiddag verhoord door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket.

De 32-jarige man was na de steekpartij neergeschoten door andere politieagenten en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waardoor hij nog niet eerder kon verhoord worden. De onderzoeksrechter had hem zaterdag wel al onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord en moordpoging in een terroristische context.

Yassine M. had donderdagavond kort na 19.00 uur in de Aarschotstraat in Schaarbeek een politiepatrouille aangevallen met een mes. Eén agent, de 29-jarige Thomas Monjoie, overleefde die aanval niet, terwijl zijn collega, Jason P., gewond raakte. Een andere patrouille die in versterking was toegesneld, schoot Yassine M. vervolgens neer. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij zaterdag onder aanhoudingsbevel werd geplaatst.

Intussen raakte bekend dat M. zich donderdagvoormiddag al bij de politie in Evere had aangeboden. Daar had hij verklaard dat hij een aanslag op de politie wilde plegen, maar ook om psychologische hulp gevraagd. Het Brusselse parket had de man daarop laten overbrengen naar de psychiatrische eenheid van het Cliniques Universitaires Saint-Luc voor een opname. Daar werd hij toevertrouwd aan het verpleegkundig personeel, maar vertrok hij korte tijd later zelf.

Yassine M. zal naar alle waarschijnlijkheid woensdag of donderdag voor de Brusselse raadkamer moeten verschijnen. Die zal zich dan moeten uitspreken over zijn verdere voorlopige hechtenis.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni