Zes mannen naar de rechtbank voor mogelijke groepsverkrachting in Brusselse B&B

© PhotoNews
| Correctionele rechtbank van Brussel (archiefbeeld)

De Brusselse raadkamer heeft zes jongemannen doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een dossier rond een vermoedelijke groepsverkrachting in een Brusselse bed & breakfast. De zaak kwam aan het licht toen er online beelden verschenen van de feiten.

Begin november 2020 doken op sociale media beelden op van een vermoedelijke groepsverkrachting. Verschillende jongemannen kwamen in beeld terwijl ze lachgas gebruikten en seks hadden met een jonge vrouw.

De video werd opgepikt door de Twitterpagina ‘Balance Ton Willy’, een pagina die het opneemt voor slachtoffers van seksueel geweld. Op de Twitterpagina werd opgeroepen om de mannen op de video te identificeren, waarna verschillende screenshots van de profielen van de verdachten werden gepubliceerd.

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar de mogelijke groepsverkrachting, dat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van vijf verdachten.

Enkelband

De vijf jongemannen zitten hun voorlopige hechtenis inmiddels uit met een enkelband en moesten zich afgelopen vrijdag, samen met een zesde verdachte, naar de Brusselse raadkamer begeven voor de debatten over de doorverwijzing van het dossier naar de correctionele rechtbank.

De raadkamer besliste om de zes mannen door te verwijzen, onder meer voor feiten van verkrachting met verzwarende omstandigheden en voyeurisme door opname.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?