Onderzoek naar mogelijke groepsverkrachting nadat beelden opduiken op sociale media

© PhotoNews
| (archiefbeeld)
Updated: 07-11-2020 - 09:30

Parket en politie voeren een onderzoek naar beelden waarop te zien is hoe een vermoedelijk minderjarig meisje mogelijk het slachtoffer is van een groepsverkrachting. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een van de vermoedelijke daders heeft zichzelf gisterenavond aangegeven bij de politie.

Op sociale media doken deze week beelden op van een mogelijke groepsverkrachting. Vijf tot acht mannen komen in beeld terwijl ze lachgas gebruiken en het slachtoffer misbruiken.

Op de Twitterpagina van ‘Balance Ton Willy’, een pagina die het opneemt voor slachtoffers van seksueel geweld, vraagt de broer van het slachtoffer om te helpen om de daders te identificeren. Na de oproep plaatsten verschillende mensen screenshots van de social media-accounts van de vermoedelijke daders.

“We kunnen bevestigen dat er door de politie een onderzoek is geopend nadat de beelden online zijn verschenen”, zegt Sarah Durant van het Brusselse parket. “Gisteren was er alvast nog niemand opgepakt. In het belang van het onderzoek geven we voorlopig geen verdere commentaar.”

Ondertussen heeft een van de vermoedelijke daders zichzelf aangegeven bij de politie. Dat zegt de jongeman in kwestie in een filmpje op Twitter en wordt bevestigd door de woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, Ilse Van de Keere. Wat de man aan de speurders heeft verteld, is niet gekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?