| Archiefbeeld.

Brusselse vzw Toestand sluit zich aan bij klimaatspijbelaars

FC
© BRUZZ
30/01/2019

De Brusselse vzw Toestand heeft beslist om morgen ook deel te nemen aan de betoging van de klimaatspijbelaars. Zo willen ze hen een hart onder de riem steken. Andere Brusselse vzw’s uit de socio-culturele sector blijven voorlopig afwachten.

Om naar die klimaatmars te gaan, verzet vzw Toestand speciaal hun personeelsvergadering, dat laten ze weten in een bericht op Facebook. “We gaan iets vroeger opstaan zodat de vergadering gedaan zal zijn wanneer de mars begint,” legt Felix Aerts van vzw Toestand uit.

In dat bericht tagde zij verschillende andere socio-culturele organisaties om ook hen uit te nodigen mee te gaan. De meeste onder hen blijven echter afwachtend ten opzichte van de oproep.

"Wanneer ze ons meevragen zullen de jeugdwerkers zeker meegaan, maar die vraag is er voorlopig niet.”

Ikrame Kastit, vzw uit de Marge

“Onze jongeren gaan betogen en dat steunen wij heel erg, maar onze organisatie werkt van onderuit,” legt Ikrame Kastit van vzw Uit de Marge uit. “De plaats daar is eerst en vooral aan de jongeren. Wanneer ze ons meevragen zullen de jeugdwerkers zeker meegaan, maar die vraag is er voorlopig niet.”

'Andere problemen'

Bij JES Stadslabo klinkt het dan weer anders. “Wij hebben het gevoel dat dit niet zo leeft bij onze kinderen. Vaak hebben zij andere, precairdere problemen,” zegt Patrick Manghelinckx.

Globe Aroma vzw sluit zich dan weer wel aan bij Ikrame Kastit. “Het is echt aan de jongeren om dit te doen. Verder hebben we morgen enkele afspraken die echt moeten doorgaan. Laat ons zeggen dat we nóg niet meedoen,” vertelt Els Rochette.

Laat dat laatste argument net zijn wat vzw Toestand wil ontkrachten. “Door onze vergadering te verzetten willen we tonen dat je niet minder hoeft te werken en je ernaar kan organiseren,” zegt Aerts.

Al wil hij niet met de vinger gaan wijzen. “'Met dat facebookbericht hoopten we wat animo bij de andere vzw’s te krijgen, hopelijk is dat gelukt,” sluit hij af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Vzw Toestand , Globe Aroma , Uit de Marge , JES Stadslabo , Youth For Climate

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni