Extinction Rebellion betaalt vrijwilligers in Nederland

© PhotoNews
| Extinction Rebellion Belgium wil de tuin voor het koninklijk paleis bezetten en vraagt de klimaat- en ecologische noodtoestand in België uit te roepen.

De klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de activistische organisatie in de Nederlandse krant De Telegraaf toegegeven. "Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat", verklaarde woordvoerder Egbert Bron. Hij noemde het een vrijwilligersvergoeding.

"Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo'n 170 euro per maand", aldus Bron. Of Extinction Rebellion Belgium ook vrijwilligersvergoedingen uitdeelt is niet bekend.

De ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Bron "vijftig tot zestig uur per week" hebben besteed aan de acties. "Sommigen zijn zzp'ers (zelfstandigen, red.) die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?