12 oktober 2019: Extinction Rebellion Belgium wil de tuin voor het koninklijk paleis bezetten en vraagt de klimaat- en ecologische noodtoestand in België uit te roepen

| Extinction Rebellion Belgium wil de tuin voor het koninklijk paleis bezetten en vraagt de klimaat- en ecologische noodtoestand in België uit te roepen.

Extinction Rebellion betaalt vrijwilligers in Nederland

© Belga
15/10/2019

De klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de activistische organisatie in de Nederlandse krant De Telegraaf toegegeven. "Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat", verklaarde woordvoerder Egbert Bron. Hij noemde het een vrijwilligersvergoeding.

"Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo'n 170 euro per maand", aldus Bron. Of Extinction Rebellion Belgium ook vrijwilligersvergoedingen uitdeelt is niet bekend.

De ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Bron "vijftig tot zestig uur per week" hebben besteed aan de acties. "Sommigen zijn zzp'ers (zelfstandigen, red.) die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Milieu, extinction rebellion, activisme, klimaat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni