| De Audi-fabriek in Vorst

Gewest overtuigt Audi om behandeld afvalwater te hergebruiken

© Belga
29/06/2022

Bij Audi Brussels in Vorst hebben de autobouwer en de Brusselse maatschappij voor waterbeheer Hydria woensdag in aanwezigheid van Brussels minister van Klimaattransitie en Leefmilieu Alain Maron het eerste contract voor het hergebruik van behandeld afvalwater getekend. Het betekent de start van het project ReUse, waarbij afvalwater wordt hergebruikt na de behandeling ervan in de waterzuiveringsinstallatie van Brussel-Zuid.

ReUse is een project dat door Hydria ontwikkeld is en op een duurzamere en circulaire manier met water wil omgaan. Het doel is om het gebruik van drinkwater te vermijden in gevallen waar dat niet nodig is.

De waterzuiveringsinstallatie van Brussel-Zuid, die door Hydria beheerd wordt, behandelt het afvalwater van 360.000 Brusselaars. "Met het afvalwaterzuiveringsstation Brussel-Zuid in de buurt van onze fabriek, integreren wij een innoverende technologie om water te besparen. Dit bevestigt nogmaals ons engagement om duurzaam te ondernemen", zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels.

Audi Brussels is het eerste bedrijf dat een contract afsluit met Hydria binnen ReUse. Het water van de waterzuiveringsinstallatie wordt gebruikt in de productieketen, voornamelijk in de lakafdeling, de carwash en de koeltorens.

Na gebruik zal het water indien nodig ter plaatse door Audi Brussels gesaneerd worden en op de site hergebruikt worden voor andere activiteiten. Op die manier zal jaarlijks 100.000 m³ drinkwater bespaard worden, het equivalent van 40 Olympische zwembaden.

"Deze ondertekening is een belangrijke stap in de transitie naar een duurzamer en circulairder waterbeheer in Brussel. Een eerste project krijgt vorm en wij zijn van plan om binnenkort werk te maken van andere", verklaart minister Maron.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni