Greta Thunberg betoogt vrijdag in Brussel tegen Green Deal

© PhotoNews
| Vorig jaar was Greta Thunberg ook al in Brussel om te betogen tegen het klimaat.

Greta Thunberg houdt vrijdag in Brussel, samen met de klimaatspijbelaars, een nieuwe Europese staking voor het klimaat. De betoging staat in het teken van de Europese Green Deal, want die zal volgens de klimaatjongeren niet sociaal rechtvaardig zijn.

De klimaatmars zal om 14u starten aan het station Brussel-Centraal. Thunberg zal er samen met verschillende Europese vertegenwoordigers van de Fridays for Future, Youth for Climate, Students for Climate en Workers for Climate aanwezig zijn. Ze roepen de Europese lidstaten nogmaals op om tegen de klimaatconferentie in het Schotse Glasgow in november de nodige inspanningen te leveren en zich te houden aan het akkoord van Parijs.

"De Europese Green Deal kan en moet voor Europa een belangrijke stap zijn naar het worden van het eerste klimaatneutrale continent. Helaas zien we in het huidige voorstel een vorm van greenwashing", stelt Youth for Climate in een persbericht.

Hoeveel mensen vrijdag mee zullen staken met het Thunberg is nog onduidelijk. De boodschap die de klimaatjongeren willen meegeven is dat er nog altijd niet naar hen geluisterd of aan hun toekomst gedacht wordt.

"De Europese Green Deal zal in zijn huidige vorm niet sociaal rechtvaardig zijn. De EU kondigt in de Green Deal aan dat het een inclusief klimaatbeleid zal voeren. Het financieringsplan voor een sociale transitie is evenwel vaag en mist de nodige middelen om zijn beloften waar te maken", aldus Youth for Climate.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?