Haven van Brussel en Audi Brussels vissen samen plastic uit kanaal

© The Audi Environmental Founation & Recycled Island Foundation

De Milieustichting van Audi en Recycled Island Foundation hebben in de Haven van Brussel een speciaal ontwikkelde plasticvanger geïnstalleerd die per maand één kubieke meter aan plastic afval opvangt uit het water. Na Rotterdam en het Indonesische eiland Ambon is de Haven van Brussel de derde locatie voor het project "Recycled Island".

De plasticvanger vangt het afval dat meestroomt in de stroming op in een gaasconstructie en houdt het daar vast. Op deze manier wordt verhinderd dat plastic afval via het kanaal in de open zee terechtkomt. Het grootste deel van het in zee ronddrijvende plastic afval komt nog altijd via rivieren in de oceanen terecht.

Het project Recycled Island richt zich specifiek op het drijfvuil dat zich in de eerste meter onder het wateroppervlak bevindt. Meer dan 98 procent van het drijfvuil zit in die eerste meter. De plasticvanger wordt twee maal per week leeggemaakt in de Haven van Brussel.

Audi Brussels en de Haven van Brussel hebben het projectsponsorschap op zich genomen voor deze plasticvanger. Om de bewustwording rond de omvang van het plasticprobleem te vergroten, hebben ze uit het opgevangen plastic tijdens de testfase zitbanken gemaakt. Eén daarvan wordt aan de fabrieksingang van Audi Brussels tentoongesteld om de werknemers te sensibiliseren.

Facebook Recycled Island Foundation

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?