| Europese vlaggen voor het Berlaymontgebouw in de Europese Wijk.

Klimaatbeweging wil klimaat bij elke EU-top op de agenda

© Belga
24/06/2022

Een twintigtal aanhangers van Rise for Climate hebben donderdag in de buurt van het Schumanplein betoogd om het klimaat opnieuw op de agenda van de EU-top te krijgen. Donderdag en vrijdag zitten de Europese leiders samen in Brussel om onder meer te vergaderen over de kandidaat-toetreding van Oekraïne tot de unie, maar ze betreuren dat belangrijke klimaatbeslissingen niet aan de orde zijn.

"Het klimaat op de agenda", scandeerden de aanwezige betogers tussen enkele liedjes en speeches door. Ze betreuren dat de 27 staatshoofden tijdens de EU-top geen aandacht hebben voor de klimaatuitdagingen, net nu warmtegolven en droogtes in Europa alweer aantonen dat er geen tijd te verliezen is.

"Er is beslist om niets te beslissen, want het klimaat staat niet op de agenda. Terwijl er net heel veel belangrijke beslissingen te nemen zijn", verduidelijkt een klimaatactivist.

Rise for Climate benadrukt dat experts van het IPCC aangeven dat we nog 3 jaar hebben om de klimaatverandering te beperken tot 1,5 graad en om steeds dreigendere rampen te vermijden. Het vraagt daarom om de maatregelen die de opwarming van de aarde tegengaan, te versnellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni