Klimaatspijbelaars roepen op tot wereldwijde staking

© PhotoNews
| Klimaatspijbelaars op de derde Youth For Climate

De klimaatbeweging ‘Youth for the Climate’ roept mee op voor een wereldwijde staking ‘voor de toekomst’. Op sociale media steken ze de hand uit naar ouders, grootouders én leerkrachten."Vervoeg ons om te tonen dat de klimaatcrisis een echte crisis is!"

Met deze staking wil de jongerenbeweging, van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois, nog meer druk zetten op de politiek.

"We staken om onze regeringen te zeggen om hun huiswerk te maken. We willen bewijs van een veilig pad naar een opwarming onder de 2 graden!" klinkt het op het evenement. "Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en onze staking vervoegen!"

Wat er juist allemaal zal gebeuren op 15 maart is nog onduidelijk, maar aan ambitie geen gebrek. “Verschillende leerkrachten zijn al naar de vakbond gegaan en daar wordt gekeken wat ze allemaal kunnen doen. Natuurlijk willen we dat iedereen meedoet, maar dat is dan weer niet aan ons om dat te organiseren,” zegt Pili Verbinnen van Youth for Climate Brussel. “Voor mij is het geslaagd als alle scholen op die dag gesloten zouden zijn."

Op het Facebookevenement roept de beweging alle volwassen op om mee te doen met de actie. “Zeg aan je volwassenen om onze staking te steunen, om mee te komen, zeg ze dat je hen nodig hebt om een kans te hebben om te overleven in de toekomst!” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?