Lage-emissiezone: kmo's krijgen compensatie voor nieuw wagenpark

© PhotoNews
| Persconferentie van minister voor Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie Céline Fremault over de start van de lage emissiezone in Brussel op 1 januari 2018.

Binnen enkele maanden kunnen Brusselse kmo's steun aanvragen om hun bedrijfswagenpark te vervangen. Met die compensatie kunnen ze kleine bestelwagens vervangen die de ingevoerde lage-emissiezone (LEZ) niet meer binnen mogen.

De kleine bedrijven kunnen wellicht vanaf 2019 tot 3.000 euro krijgen om hun vervuilende wagenpark te vervangen. Dat heeft de Brusselse regering in eerste lezing beslist.

Het gaat om bedrijven die nu nog met bestelwagens onder de 3.5 ton rondrijden die de LEZ niet meer binnen mogen omdat ze te vervuilend zijn. Het gaat om een overgangsmaatregel, zegt milieuminister Céline Fremault (CDH).

De minister kondigt ook aan dat particulieren ook een premie zullen kunnen krijgen, als die hun auto van de hand doen. Ook dat idee komt binnenkort op de regeringstafel.

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?