Molenbeek wil gebruik plastic ontmoedigen

© Photonews

De gemeenteraad van Molenbeek heeft een motie aangenomen om van de gemeente een 'plasticvrije' gemeente te maken. De motie bevat vooral enkele aanbevelingen. Een verbod op wegwerpplastic, zoals in de Stad Brussel, is dit nog niet.

MR-gemeenteraadslid Gloria Garcia-Fernandez diende tijdens de gemeenteraad van 10 juli een motie in die werd aangenomen. De motie moet van Molenbeek een 'plasticvrije' gemeente maken, al bevat de motie vooral enkele aanbevelingen.

Er komt een 'ecoteam' dat een charter met aanbevelingen op vlak van het gebruik van plastic moet opstellen. Datzelfde team zal ook een gemeentelijk actieplan voor 'zero plastic' maken. Het ecoteam zal ook een lijst van alternatieven voor plastic voorwerpen opstellen.

Geen verbod op plastic bekers

De gemeentelijke diensten zullen geen wegwerpplastic meer mogen gebruiken, zo lang er alternatieven beschikbaar zijn, maar een verbod op wegwerpplastic tijdens evenementen - zoals in Brussel-Stad wel al bestaat - is er nog niet.

"Organisatoren van evenementen op de openbare weg moeten aangemoedigd worden om naar 'zero plastic' te streven", klinkt het. De gemeente zal herbruikbare bekers ter beschikking stellen van de organisatoren. Wat voor hen wel verboden wordt, is het uitdelen van plastic gadgets of goodies die in plastic verpakt zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?