Zonnepanelen op tennisclub Le Chalet in Molenbeek

Molenbeekse tennisclub plaatst 350 zonnepanelen op dak

© BRUZZ
02/05/2022

Het bestuur van tennisclub Le Chalet in Molenbeek wil de ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen. Dat doet het door 350 zonnepanelen op de daken van de club te plaatsen, samen met de gemeente en een privéspeler. Jaarlijks zou 110.000 kWh elektriciteit bespaard moeten worden.

Door zo'n 350 zonnepanelen te plaatsen op de daken van tennisclub Le Chalet in Molenbeek hoopt het bestuur van de club tot 2.000 ton CO2 te besparen, over een periode van 25 jaar.

"Samen met de gemeente Molenbeek en leverancier Brusol hebben we de handen in elkaar geslagen om een globale strategie uit te dokteren die erop gericht is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en onze spelers bewust te maken van de milieuproblematiek," aldus Pascal Duquesne, voorzitter van de club, in de krant La Capitale.

"350 zonnepanelen, dat is een aanzienlijke productiecapaciteit die opnieuw in het circuit zal worden geïnjecteerd ten voordele van de bevolking," voegt Meghan Richil, hoofd van Brusol, eraan toe.

"In de moeilijke sociaal-economische context van een van de armste gemeenten van het land was dit partnerschap de perfecte oplossing, gezien het een investering van bijna honderdduizend euro betreft. Een bedrag dat noch door Le Chalet, noch door de gemeente opgehoest moet worden." Brusol plaatst de zonnepanelen kosteloos, maar in ruil staat de tennisclub wel zijn groenestroomcertificaten af. Brusol ontvangt daardoor die inkomsten, terwijl de club profiteert van lagere uitgaven voor elektriciteit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni