Brussel-Kiest Close stemt02

| Youth for Climate maant Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan hun stem ernstig te nemen.

Opinie

Open brief klimaatjongeren aan Close: 'Toon ambitie. Geen uitstel, geen gezever'

TD
© BRUZZ
19/03/2019

Studente Emma De Backer, lid van de groene jeugdbeweging 'Jeugdbond voor Natuur en Milieu', heeft een open brief geschreven aan Brussels burgemeester Philippe Close. Ze maant hem aan om actie te ondernemen en van Brussel-Stad een ecologische pionier te maken. "Geen uitstel, geen gezever, maar kordate acties." De brief kreeg onder meer de steun van de studentenraad van de VUB, en Youth for Climate.

De jongeren van de JNM, een groene jeugdbeweging, en Youth for Climate, die nu al tien weken betogen voor een kordater klimaatbeleid, willen inspraak in het Brussels klimaatbeleid. Dat staat in een brief die ze lieten bezorgen aan Philippe Close (PS). Geografiestudente Emma De Backer (20) schreef de brief na de grote klimaatmarsen van de voorbije weken.

"Uw plannen voor Brussel zijn veelbelovend, maar er is meer nodig," klinkt het in de brief. "Betrek ons in de plannen van de stad. En niet enkel ons, de jongeren, maar ook zij die niet gehoord worden. Beschouw deze brief als een oproep om met Brussel het voortouw te nemen in het klimaatbeleid, maar beschouw het ook als een uitgestoken hand om met ons in dialoog te gaan, zodat wij als jongeren mee kunnen nadenken over de toekomst van deze stad."

Voortrekker

"We richten ons tot u, in de hoop dat u de uitdaging met beide handen vastneemt en niet wegkijkt. Begin waar politici vandaag in falen. Toon ambitie. Neem als hoofdstad van Europa een voortrekkersrol in de strijd tegen klimaatverandering," schrijven de actievoerders. "Geen uitstel, geen gezever, maar kordate acties."

De brief werd ondertekend door jongeren van JNM Brussel, Youth for Climate Brussel, Students for Climate Brussel en de studentenraad van de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Milieu , JNM , Youth For Climate , klimaat , klimaatbeleid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni