Oude kantoormeubelen Muntcentrum weggegeven: 'Geen idee wat ik ermee ga doen'

© BRUZZ
| Ook handdrogers werden weggegeven.

Niet alle Black Friday-acties zijn schreeuwerig of over de top. Vandaag werden talloze meubels van het oude Muntcentrum gratis weggegeven. Tientallen mensen stonden vanochtend in de rij om een tafel, stoel, spiegel, lamp, lavabo of handdroger te bemachtigen. "Ik ben net verhuisd, dus dit komt heel erg van pas," zegt Mirthe.

Vrijdagochtend organiseerden de projectontwikkelaars van Oxy, dat het Muntcentrum aan het Brouckèreplein moet vervangen, een weggeefbeurs met de oude kantoorinrichting. Een stoet geïnteresseerden stond al voor aanvang aan te schuiven. Onder hen ook Madeleine, die als eerste in de rij postvatte aan de oude bpost-ingang in de Bisschopsstraat. Ze neemt enkele gordijnrollen, een scherm en een handdroger mee. "In ons kantoor komt dit heel erg van pas."

eb4bb197-whatsappimage2022-11-25at1107213.jpeg
Romain heeft de enige kleerhanger mee.

"Er zijn een paar heel mooie stuks, waarvan ik zeker iets mee naar huis wil nemen," zegt Britt. Het worden twee retrostoelen. Of het gaat lukken om ze mee naar huis te nemen? "Ik ga ze op de metro meenemen van De Brouckère tot Anneessens, dat gaat wel lukken!"

Mirthe woont in de Dansaertwijk en moet dus minder ver. "Ik ben net verhuisd, dus dit komt echt van pas. Het is een supertof concept." Ze scoorde een bureaustoel, muziekboxen en een kledingrek. "We gaan proberen alles te voet tot bij mij thuis te krijgen."

9a491bfe-whatsappimage2022-11-25at110721.jpeg
© BRUZZ
| Britt neemt twee retrostoelen naar huis.

Kaylee neemt een groot wit rooster mee naar huis. "Ik heb eigenlijk geen idee wat het is," zegt ze. "En ik heb ook nog geen idee voor wat ik het ga gebruiken."

Romain is als een van de eerste binnen en heeft het geluk om een van de enige kapstokken mee te pikken. "Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ben enorm blij met mijn vondst, dit kunnen we wel gebruiken."

514bb251-whatsappimage2022-11-25at1107203.jpeg
© BRUZZ
| Kaylee heeft nog geen idee wat ze met haar vondst zal aanvangen.

Dakterras

"Bij een bouw is er altijd materiaal dat we zelf kunnen hergebruiken en er is het materiaal dat de aannemer typisch kan doorverkopen. Maar de rest wordt vaak weggegooid omdat dat de goedkoopste oplossing is," zegt hoofd ontwikkeling Valérie Vermandel van projectontwikkelaar Whitewood. "Toch vonden we het zo jammer om een container te halen en alles weg te gooien, dus hebben we dit experiment bedacht."

9873dd4d-whatsappimage2022-11-25at1107203.jpeg
© BRUZZ
| Mirthe is net verhuisd, de meubels komen dus erg van pas.

Vermandel is tevreden met de grote opkomst. "Tot op vandaag was het een beetje stressen: gaat er wel iemand op afkomen? Het is dus heel tof om te zien dat er zoveel volk aanwezig is."

Whitewood en co-ontwikkelaar Immobel zullen het oude Muntcentrum omtoveren tot Oxy, een kantoortoren met ook een hotel, publiek dakterras en 120 appartementen. De eerste werken voor de latere herinrichting zijn reeds gestart. Het gaat om asbestverwijdering, in afwachting van de definitieve bouwvergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?