Woningen, hotel en openbare ruimte in Muntcentrum

© Photonews
| Het Muntcentrum.

Het vernieuwde Muntcentrum aan het gelijknamige plein, krijgt naast kantoren ook woningen, een hotel en een publieke ruimte van 3.000 meter. Het is ook de bedoeling dat het dak toegankelijk wordt voor het publiek.

Vorige week raakte bekend dat Bpost en de Stad Brussel het Muntcentrum – de kolos tussen voetgangerszone en Muntplein – verkopen aan Whitewood.

Op de gemeenteraad van de Stad Brussel raakt nu ook meer bekend over de toekomstige invulling van het gebouw. Dat krijgt onder meer een hotel en veel woningen, naast kantoren en een publieke ruimte van 3.000 vierkante meter.

Openbaar dak

“Hoe we die 3.000 vierkante meter invullen, moeten we nu nog bekijken,” zei burgemeester Philippe Close (PS). “Er zou bijvoorbeeld een crèche of een ontmoetingsruimte kunnen komen.”

De stad wil het dak van het Muntcentrum ook graag toegankelijk maken, zegt schepen voor Stedenbouw Ans Persoons (Change.brussels) aan BRUZZ.

Het is ook de bedoeling om de parkings van het Muntcentrum te verbinden met die van de Multitower aan de overzijde van de Anspachlaan.

De architect die het project in goede banen leidt is ADE, samen met Bontinck, Cordeel & Strabag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?