Brussel-Stad en Bpost vinden koper voor Muntcentrum

© Photonews

Bpost en de stad Brussel tekenden op woensdag een overeenkomst in verband met de verkoop van het kantoorgedeelte van het Muntcentrum, waarvan ze samen eigenaar zijn. Het kantoorgebouw wordt verkocht aan Whitewood, een investeringsfirma. "Het gebouw is dringend aan structurele vernieuwing toe."

Begin 2018 sloten Bpost en de stad Brussel al een samenwerkingsakkoord met als doel een overnemer te vinden voor het Muntcentrum. "Na grondige selectie werd een consortium onder leiding van investeringsfirma Whitewood weerhouden," klinkt het op woensdag in een persbericht.

"Toen de stad aankondigde dat het zijn medewerkers naar Brucity zou verhuizen, was dat voor ons de aanzet om ook eens na te denken over het feit of dit gebouw nog aan onze noden voldoet," vertelt Barbara Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost, aan BRUZZ.

"En daaruit bleek dat het gebouw dringend toe is aan structurele vernieuwing," aldus Van Speybroeck. "Daarom kozen we ervoor het gebouw te verkopen. In plaats van met het stof op onze laptop te zitten, beslisten we de straat over te steken naar de Multi Tower."

Die Multi Tower is ook eigendom van Whitewood en wordt momenteel grondig gerenoveerd.

Multi Tower

De verkoopsovereenkomst heeft betrekking op het hele kantoorgebouw van zowel Bpost als de stad Brussel, alsook de bijhorende parkeerplaatsen. Het onderste gedeelte, de sokkel, met het vernieuwde winkelcentrum The Mint, heeft een andere eigenaar en zit dus niet in de deal. De verkoop levert Bpost een totaalbedrag van ruim 55 miljoen euro op, waarvan bijna 20 miljoen winst.

Vanaf 2021 zullen de centrale diensten van Bpost naar de Multi Tower verhuizen, de toekomstige vernieuwde Philipstoren aan het De Brouckèreplein. In datzelfde jaar verhuizen de 1.700 medewerkers van de stadsadministratie naar Brucity, het nieuwe administratief centrum dat moet verrijzen op de site van de onlangs afgebroken Parking 58.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?