Randbewoners raken met oude diesels niet meer tot aan UZ

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Spoedgevallendienst van het UZ Jette.

Bewoners van de Rand rond Brussel die met oude dieselwagens rijden, kunnen door de Brusselse lage emissiezone die zulke auto's verbiedt, het universitair ziekenhuis van Jette niet meer bereiken.

Oude dieselwagens bannen uit Brussel, dat is de bedoeling van de ingevoerde lage-emissiezone (LEZ). Voor enkele bewoners van de Rand rond Brussel, die naar het universitair ziekenhuis in Jette willen, is de LEZ een probleem.

Met hun vaak oude dieselwagens raken ze zonder boete niet langer tot bij het ziekenhuis. De LEZ voorziet wel dagpassen, om sporadisch gebruik van oude dieselwagens toch toe te laten. Zo kun je tot acht keer een dagpas kopen.

Maar de Randbewoners zijn daar niet altijd mee geholpen, getuigen ze in de krant Het Nieuwsblad. "Denken ze soms dat we voor het plezier naar het ziekenhuis gaan? Ik vind die LEZ niet redelijk," zegt een bewoner.

Het UZ in Jette heeft op zijn website in ieder geval de alternatieven duidelijker aangegeven en ook de uitzonderingen op de LEZ-regels extra in de verf gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?