Ruim 3.400 academici aan politici: 'Klimaatbetogers hebben groot gelijk'

© Photonews
| "De actievoerders hebben groot gelijk", aldus meer dan 3.400 wetenschappers en academici.

De regeringen in ons land moeten dringend meer ambitie tonen in hun klimaatbeleid. Dat zeggen 3.455 academici, onder wie de rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten, in een open brief.

Voor de vierde donderdag op rij komen scholieren op straat om een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. In een open brief, waarover de krant De Morgen bericht, steken verschillende wetenschappers de jongeren een hart onder de riem .

Scientists4climate

"Op basis van de objectieve feiten kunnen we als wetenschappers enkel besluiten: de actievoerders hebben groot gelijk. Het debat nu aangaan en collectief actie ondernemen is nodig om de overgang naar een koolstofneutrale maatschappij sterk te versnellen", schrijven de 'Scientists4climate'.

'mijlenver van de doelstellingen'

Het initiatief gaat uit van wetenschappers van verschillende universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instituten, maar de brief werd intussen al door meer dan 3.400 academici uit verschillende disciplines ondertekend. Onder hen vooraanstaande klimaatexperts als Jean-Pascal van Ypersele en Philippe Huybrechts en de rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten.

De academici pleiten ervoor dat de regeringen in ons land de klimaatambities verscherpen. "We staan mijlenver van de doelstellingen", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?