Sint-Lambrechts-Woluwe wil huisvuil ondergronds verzamelen

© BRUZZ
| De Tivoliwijk in Laken is een van de vele plaatsen in Brussel waar al gebruikt wordt gemaakt van ondergrondse afvalcontainers.

Sint-Lambrechts-Woluwe herhaalt haar vraag bij het Gewest om in te stemmen met de vraag om het huishoudelijk afval in de toekomst te mogen verzamelen in ondergrondse containers. Dat moet een oplossing bieden voor de vele gescheurde vuilniszakken op straat. Die zijn een gevolg van dieren die in de afvalzakken op zoek gaan naar eten.

Sint-Lambrechts-Woluwe is een groene gemeente, wat leidt tot de aanwezigheid van heel wat dieren als vossen, eksters en kraaien. Die zien in de witte huisvuilzakken een bron van voedsel, waardoor vuilnislieden bij ophaaldagen vaak te maken krijgen met gescheurde exemplaren. Ondergrondse afvalcontainers moeten dat probleem verhelpen.

“We vroegen daar al toestemming voor bij de vorige minister van Openbare Netheid Fadila Laanan (PS) en doen dat nu opnieuw bij haar opvolger Alain Maron (Ecolo). Met Net.Brussel (dat instaat voor de organisatie van de afvalophaling, red.) is er al langer een akkoord. Wij staan ook open voor gelijkaardige pilootprojecten”, zegt het kabinet van burgemeester Olivier Maingain (Défi) aan BRUZZ.

Zulke containers bestaan in het Brussels gewest op dit moment alleen in een paar nieuwbouwwijken zoals de Tivoliwijk in Laken en Erasmus Gardens in Anderlecht.

In afwachting van een definitieve oplossing raadt de gemeente haar inwoners aan om gebruik te maken van plastieken vuilnisbakken. “Die zijn bij de gemeente te huur voor 12 euro per stuk en kan je afhalen op de dienst Netheid aan de Stockelsesteenweg nummer 80.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?