Sluiproute door Elisabethpark opnieuw verhinderd bij einde tunnelwerken

SD
11/02/2022

Twee verkeersingangen aan het Elisabethpark rond de Basiliek van Koekelberg zullen gesloten worden aan het einde van de werken van de Leopold II-tunnel. Daarmee zal de sluiproute die door het park was ontstaan opnieuw verdwijnen, zegt Davy Van der Meulen van Leefmilieu Brussel.

Door de sluiting van de Leopold II-tunnel was het sluipverkeer rond de tunnel enorm toegenomen. De werf van de tunnel bevindt zich voor een deel in het park. Om de toegang voor de aannemer te vergemakkelijken, werd een ingang op de Landsroemlaan en de Jacques Sermonlaan geopend.

Nachtlawaai en donuts

Maar zo ontstond er ook een sluiproute door het park. Bovendien klaagden de buurtbewoners over het nachtlawaai en zouden chauffeurs het park gebruiken worden om er ‘donuts’ te rijden (snel cirkels met de auto draaien). “Dat is inderdaad twee of drie keer gebeurd,” zegt Davy Van der Meulen van Leefmilieu Brussel. Onze dienst van parkwachters doen het nodige om overlast overdag te vermijden, maar wij hebben hier ‘s nachts geen oog op.”

Intussen werd er samen gezeten met de Kerkfabriek, die eigenaar is van de hele site rond de Basiliek van Koekelberg. “Wij hebben gevraagd aan de Kerkfabriek om die toegangswegen te sluiten om het transitverkeer te verhinderen. Intussen werd ons beloofd dat er aan het einde van de werken het nodige zal worden gedaan.”

Het einde van de tunnelwerkzaamheden is voorzien binnen enkele maanden. Volgens Van der Meulen kunnen de twee toegangen eind maart waarschijnlijk al dicht. De toegang aan de Keizer Karellaan blijft wel open.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni