Starbucks bant plastic rietjes vanaf 2020

Ook de Starbucks op het Rogierplein zal het vanaf 2020, als de zaak tegen dan nog open is tenminste, zonder rietjes moeten stellen.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks gaat alle plastic rietjes uit zijn 28.000 filialen bannen tegen 2020. Het bedrijf stapt daarmee in een beweging die plastic restafval wil verminderen. Ook fastfoodketen McDonald's doet bijvoorbeeld mee.

Na maanden rietjesvrij testen in Groot-Brittannië, is Starbucks er eindelijk klaar voor. Dat laat de koffieketen weten op sociaalnetwerksite Twitter.

In de plaats van de vermaledijde rietjes, schenkt de keten tegen 2020 ook in de (voorlopig) acht Brusselse filialen koffie in bekers met aangepaste dekseltjes. De wegwerpdekseltjes krijgen een tuitje in plaats van een apart plastic rietje.

Toch verdwijnt het strootje niet helemaal uit het assortiment. De gekoelde ijsdranken worden geserveerd met rietjes uit afbreekbare materialen, zoals bijvoorbeeld papier.

Volgens Starbucks verdwijnen er zo om en bij de één miljard rietjes per jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?