Studenten Brusselse Europese scholen houden vrijdag klimaatbetoging

© Belga
13/02/2020

De studenten van de vier Europese scholen in Brussel houden vrijdag 14 februari om 14 uur een klimaatbetoging op het Luxemburgplein aan het Europees parlement. De jongeren eisen meer ambitie en meer inspraak over hun toekomst.

Het waren de jongeren van de Europese scholen in Brussel die op 20 november 2018 met een betoging voor het eerst optraden als klimaatspijbelaars. Niet veel later volgden ook Anuna De Wever en Kyra Gantois met Youth for Climate. De Europese jongeren zijn ook van mening dat de verandering die nodig is in het klimaatbeleid er nog niet is gekomen. Daarom zullen studenten van alle Europese scholen in Europa in hun eigen land vrijdag op straat komen.

De studenten van de vier Europese scholen in Brussel doen dat vrijdag met een klimaatprotest op het Luxemburgplein en met een specifieke eis. "De klimaatverandering is onze grootste bedreiging en dus willen we meer te zeggen hebben. Om ervoor te zorgen dat de opwarming van de aarde onder 2 graden Celsius blijft moeten de meest ontwikkelde landen verantwoordelijk gehouden worden. Zij moeten het goede voorbeeld geven door hun uitstoot met 11 procent per jaar te verminderen", zeggen de Europese jongeren.

Voor elk Europees land hebben ze een percentage vooropgesteld waarmee de uitstoot jaarlijks moet worden teruggedrongen. Zo moet België zijn uitstoot met 13 procent verminderen en Spanje met 5 procent. En dat per direct. De klimaatspijbelaars willen dat bovendien graag in een wet zien gegoten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , klimaat , Klimaatactie , klimaatactivisme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni