| Het Koninklijk Atheneum Sippelberg in Molenbeek werd gekozen in de eerste selectieronde.

Vergroening van Brusselse speelplaatsen van start gegaan

JP
© BRUZZ
09/03/2022

Twintig scholen zullen op kosten van het Brussels Gewest een groenere en aangenamere speelplaats krijgen. Ze zijn geselecteerd voor het project Operatie Re-creatie. Dat moet schoolpleinen groener maken. Alain Maron (Ecolo), Brussels minister van Leefmilieu en Klimaattransitie, bezocht één van de kandidaten: het Koninklijk Atheneum Sippelberg in Molenbeek.

In september maakte de minister vijf miljoen vrij voor de Operatie Re-creatie. Het doel is de speelplaatsen van scholen in het Brussels Gewest te vergroenen. Twintig scholen werden gekozen in de voorselectie.

De scholen uit de voorselectie sluiten stuk voor stuk aan bij het voornemen van het Gewest om het aantal groene ruimten in dichtbevolkte wijken te verhogen. Eén van de scholen is het Koninklijk Atheneum Sippelberg. Daar bedenken directies, leerkrachten en leerlingen nu samen hun nieuwe speelplaats, onder begeleiding van milieudeskundigen en architecten.

De twintig scholen zullen tegen de zomer hun ontwerp afwerken. Leefmilieu Brussel zal de projecten valideren en de verdeling van de budgetten voorstellen. Die budgetten (maximaal 300.000 euro per school) zullen in het najaar worden goedgekeurd door de Brusselse regering. De werkzaamheden rond de gekozen projecten zullen in 2023 van start gaan.

Het project past in het kader van het natuur- en klimaatbeleid. De aanpassingen van de speelplaatsen bevorderen ook de leermogelijkheden door het contact met de natuur, de ontwikkeling van kwalitatieve speel- en ontspanningsruimten, en tot slot de toegankelijkheid van deze ruimten voor buurtbewoners voor activiteiten buiten de schooluren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni