26 nieuwe hybride MIVB-bussen tijdelijk uit circulatie

© MIVB
| Een gelede, hybride bus van de MIVB

Sinds maandag staan 26 nieuwe, gelede hybride bussen van de MIVB tijdelijk geblokkeerd in de stelplaats Marly in Neder-Over-Heembeek. Aan de oorzaak liggen technische problemen. “We hebben aanpassingen gedaan en hopen de bussen zo snel mogelijk opnieuw in te zetten.”

“Een paar weken geleden werden we op de hoogte gebracht van technische problemen met de gelede bussen,” vertelt MIVB-woordvoerster Cindy Arents aan La Dernière Heure. “Er bleek een probleem te zijn met de connectoren.”

“We hebben de technische aanpassingen gedaan, en momenteel voeren we in samenwerking met fabrikant Iveco tests uit om er zeker van te zijn dat alles in orde is,” klinkt het. “We hopen de bussen zo snel mogelijk opnieuw in te zetten.”

Om het verkeer niet te verstoren, werden voorlopig andere bussen aan lijn 53 toegevoegd. Het is niet geweten wanneer de nieuwe bussen opnieuw in circulatie zullen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?