parkeerplaatsen parking test message parkeerbeleid parkeren mobiliteit

| In het gewest moeten 65.000 parkeerplaatsen verdwijnen.

3.000 parkeerplaatsen voor sociale woningen worden niet gebruikt

TRO
© BRUZZ
22/11/2019

Van de bijna 10.000 parkeerplaatsen die bij Brusselse sociale woningen horen, worden er zo'n 3.000 niet gebruikt. Ze kunnen een oplossing zijn om parkeerplaatsen op straat te vervangen.

Brussels parlementslid Marc Loewenstein (Défi) komt met dat cijfer van 3.000 naar buiten, nadat hij vragen had gesteld aan Brussels minister van Huisvesting, Nawal Ben Hamou (PS). "Dat zijn plaatsen van bewoners die bijvoorbeeld geen auto hebben, of gebouwen waar meer parkeerplaatsen dan woningen zijn", legt Loewenstein uit.

Van de in totaal 9.995 parkeerplaatsen die behoren tot sociale woningbouw, blijken er nu 3.099 niet gebruikt te worden. 1.084 plaatsen worden beheerd door externe operatoren. "Die vrije plaatsen kunnen worden gebruikt door de buren van deze sociale woningen", vindt Loewenstein. "Grijp deze kans aan om de buurtbewoners te helpen."

Good Move

In het kader van het Brusselse mobiliteitsplan Good Move moeten tegen 2030 in totaal 65.000 van de 265.000 parkeerplaatsen op de straten van het Brussels gewest worden geschrapt. Daar moeten 20.000 nieuwe plaatsen die zich niet op straat bevinden voor in de plaats komen. De zoektocht naar waar die nieuwe parkeerplaatsen moeten komen, verloopt moeizaam.

Loewenstein wil daarom dat ook gekeken wordt naar plaatsen die er momenteel al zijn, maar niet benut worden. "Dat kan ook een voorbeeld zijn voor bedrijven of particulieren", zegt hij. "Ook zij kunnen hun parkeerplaatsen, indien die op bepaalde momenten niet gebruikt worden, openstellen voor anderen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Stedenbouw, Good Move, parking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni