American footballteams tonen nut van vasthouden op bus en tram

© PhotoNews
| MIVB-Bus aan het de Brouckèreplein.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft een campagne gelanceerd die de rechtstaande reizigers eraan herinnert dat ze zich best vasthouden in de tram, bus en metro. Vorig jaar telde de MIVB 620 valpartijen van reizigers in hun voertuigen. Die incidenten wil ze vermijden onder de slogan: "Je vasthouden, daar bestaat nu eens geen app voor. Voor je eigen veiligheid, hou je vast in onze voertuigen."

De vier weken durende campagne zal te zien zijn in alle voertuigen, stations en op de sociale media. Daar wordt een filmpje met humoristisch kantje verspreid. Twee american football-teams nemen het in de tram tegen elkaar op wanneer de noodrem geactiveerd wordt. De ploeg die zich vasthoudt aan de handgrepen, blijft mooi rechtop, terwijl de andere ploeg op de grond eindigt.

Bij de MIVB merken ze op dat er heel wat afleidingen bestaan onder de reizigers, met valpartijen tot gevolg bij een bruusk remmanoeuvre of een scherpe bocht. "Ik stel vast dat er almaar meer redenen zijn om niet op te letten, zoals het geregeld gebruik van de gsm, waardoor mensen er niet meer aan denken zich vast te houden", benadrukt Amal Kammachi, verantwoordelijke risk & safety bij de tram.

De MIVB benadrukt nog dat hun chauffeurs opgeleid zijn om defensief te rijden, maar bruusk remmen is nooit uitgesloten om een ongeval met een ander voertuig of met een zwakke weggebruiker te voorkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?