App moet Brussels probleem van laattijdige autokeuringen oplossen

© PhotoNews
| Maar liefst 26,7 procent van de voertuigen, ofwel meer dan één vierde, wordt in Brussel te laat gecontroleerd.

In Brussel laat een vierde van de autobestuurders zijn wagen te laat controleren. Bij gerichte politieacties werd ook nog vastgesteld dat een belangrijk deel van deze voertuigen zware technische gebreken vertoont. Om dat tegen te gaan financierde het Brussels gewest de ontwikkeling van de nieuwe applicatie ‘Mijn Autokeuring’.

In België komen 17,3 procent van de voertuigen te laat op controle bij de verplichte periodieke keuring. Brussel kent het grootste probleem met laattijdige autokeuringen. Maar liefst 26,7 procent van de voertuigen, ofwel meer dan één vierde, gaat te laat naar de controle.

Waarschuwingsapp mét handige tips

Om dat probleem te verhelpen, lanceren GOCA (Groepering van erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs) en Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid en Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) de nieuwe mobiele applicatie ‘Mijn Autokeuring’.

De app zal in heel België werken en waarschuwt automobilisten wanneer de datum van hun autokeuring nadert. Tegelijkertijd geeft de app handige tips om het keuringsbezoek goed voor te bereiden. "Ik hoop dat de mensen de app massaal zullen gebruiken. Je auto tijdig laten keuren is verplicht en zorgt ervoor dat enkel veilige wagens zich in het verkeer begeven", geeft Debaets nog mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?