Autokeuringscentra vanaf maandag open op afspraak

© PhotoNews

De keuringscentra van Schaarbeek, Anderlecht, Haren en Vorst gaan op maandag 4 mei opnieuw open voor bestuurders die hun auto willen laten keuren. Het is slechts een gedeeltelijke opening, want een keuring is enkel mogelijk op afspraak en niet alle keuringen worden uitgevoerd.

De keuringen kunnen enkel op afspraak om zo de instroom van klanten tot een minimum te beperken, zodat de veiligheidsvoorschriften kunnen nageleefd worden. De bestuurder zelf zal het keuringscentrum bovendien niet mogen betreden.

Op afspraak

Een keuringsinspecteur neemt het voertuig aan het begin van de keuringslijn in ontvangst en voert de controle uit, terwijl de bestuurder meteen naar de uitgang wordt begeleid om zijn voertuig op te wachten. Klanten met ziekteverschijnselen worden niet toegelaten.

Wie een afspraak wil maken voor een keuring kan dat vanaf woensdag 29 april door naar de callcentra van de autokeuringen te bellen. Het gaat wel slechts om een gedeeltelijke hervatting van de activiteit.

Rode kaarten en tweedehands

Voor de personenwagens en de lichte bedrijfsvoertuigen worden de controles in een eerste fase beperkt tot herkeuringen van de rode kaarten en tweedehandskeuringen. De periodieke keuringen en de herkeuringen van de groene kaarten met geldigheid van 3 maanden, worden pas later hervat.

De geldigheid van de keuringsbewijzen waarvan de geldigheid vervallen is sinds 1 maart, werd uitzonderlijk verlengd met zes maanden. Een keuringsbewijs dat bijvoorbeeld op 15 april 2020 vervalt, blijft dan geldig tot 14 oktober 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?