Lucien Beckers, bezieler van facebookgroep 'L'automobiliste en a marre'

| Lucien Beckers, bezieler van vzw Mauto Défense en facebookgroep 'L'automobiliste en a marre'.

Automobilistengroep Mauto Défense lanceert enquête voor personen met beperkte mobiliteit

ZM
© BRUZZ
01/03/2021

Vzw Mauto Défense, een vzw die opkomt voor de rechten van automobilisten, organiseert een openbare enquête om te polsen naar de ervaring van mensen met een beperkte mobiliteit die in het Brusselse Gewest wonen of naar hier moeten komen om diverse redenen. De automobilistenorganisatie vindt dat er in het Brusselse mobiliteitsplan te weinig rekening wordt gehouden met mensen die door een handicap afhankelijker zijn van autovervoer.

"Het doel van de enquête is om een beter zicht te krijgen op de verwachtingen en behoeften van personen met een beperkte mobiliteit in het Brusselse gewest." Van daaruit wil Mauto Défense verbeteringen voorstellen voor de mobiliteit van deze groep mensen, zo klinkt het in het persbericht.

Dat is volgens hen dringend nodig, omdat er in het Gewestelijk mobiliteitsplan te weinig rekening houdt met mensen met een beperkte mobiliteit: “Voor de meeste mensen met beperkte mobiliteit is de auto het enige vervoersmiddel en is openbaar vervoer vaak niet geschikt.”

De enquête kan nog tot 18 april online ingevuld worden. De bedoeling is dat zowel mensen met beperkte mobiliteit van Brussel zelf de vragen beantwoorden als mensen die naar het Brusselse Gewest moeten komen omwille van medische, professionele of andere redenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni