rolstoelgebruiker mindervalide parking parkeerplaats rolstoel andersvalide handicap verkeersbord

Hogeschool weigert rolstoelgebruikster: ‘Geen aangepaste lokalen’

VT
© BRUZZ
13/09/2018

Sarah, een 25-jarige rolstoelgebruikster uit Vorst wil graag communicatie studeren aan de hogeschool ISFSC, maar kreeg te horen dat ze niet welkom is omdat er niet genoeg aangepaste lokalen zijn. “Dit is discriminatie.”

De jonge vrouw lijdt sinds haar geboorte aan hersenverlamming en zit al heel haar leven in een rolstoel.

Na het middelbaar wilde ze graag communicatie studeren. “Ik droom ervan journalist te worden,” zegt ze aan La Capitale. Eerst nam ze contact op met IHECS. "Daar kreeg ik te horen dat de lokalen niet geschikt waren voor iemand in een rolstoel."

Ze vond uiteindelijk wel een plek in de Ukkelse school ISTI. “Daar ben ik drie jaar gebleven. Maar het was niet gemakkelijk. Zo is het een paar keer gebeurd dat ik rechtsomkeer moest maken omdat de lift niet werkte. Ook lieten de leraren me geen vragen stellen en moest ik vaak vakken opnieuw doen,” zegt Sarah.

'Niet welkom'

Nu wil ze dus graag naar ISFSC in Schaarbeek. “Eerst liet ze school weten dat ik welkom was. Na de opendeurdag kreeg ik echter een mail met de booschap dat het toch niet zou lukken omdat er al andere leerlingen zijn die in een rolstoel zitten. Ik vind dat discriminerend.”

“Wij hebben slechts één auditorium dat toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit. Omdat er al een andere rolstoelgebruikster lessen volgt, is het niet mogelijk de lessenroosters op elkaar af te stemmen,” reageert Alain Dubois, de directeur van de school.

Volgens hem is er geen sprake van discriminatie. “Wij hebben op 800 leerlingen elf studenten met een beperking. In dit geval moeten we rekening houden met de inrichting van onze lokalen,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , Samenleving , personen met beperkte mobiliteit , ISFSC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni