Auto's moeten ook na werken tram 9 over voetpad om te parkeren

HD
© BRUZZ
01/11/2019
Updated: 01/11/2019 17.11u
Ook in:
nl fr

De verlenging van de populaire tram 9 verloopt niet voor iedereen zonder slag of stoot. Autobestuurders met een garage moeten omwille van de werf op het voetpad rijden om aan hun garage te geraken. Heel veilig is dat niet, bovendien zal dat niet veranderen als de aanleg voorbij is.

De verlenging van de tram 9 werd in 2018 aangekondigd. Het is de bedoeling dat de tram, die nu tot de Dikke Beuklaan loopt, zal verlengd worden tot aan metrostation Koning Boudewijn. Bij de start van de werf zei Brussel Mobiliteit nog dat deze verlenging met minder overlast zou gepaard gaan dan de aanleg van het originele traject zelf, maar dat blijkt nu toch ijdele hoop.

In de krant La Dernière Heure getuigen buurtbewoners dat het rijden op dat voetpad niet alleen gevaarlijk is, maar ook de wagens beschadigt: “Ik heb mijn auto afgelopen weekend nog vastgereden tegen de muur, hetzelfde voor mijn buurman, want het voetpad is te smal. Bovendien begint het trottoir in te storten onder het gewicht van de auto's, nog een bijkomend gevaar.” (Lees verder onder afbeelding)

Verlenging traject Tram 9

Verlenging traject Tram 9 van Dikke Beuk tot Koning Boudewijn.

Permanent

Dit is geen tijdelijk probleem veroorzaakt door de werf. De tram zal na afwerking in een groene beding rijden. Dat wil zeggen dat de auto’s ook nadien over het voetpad zullen moeten. Volgens Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit, is dat een concessie die naar de garage-eigenaars wordt gedaan. “Ik begrijp het probleem maar er zijn mensen verderop in de straat die helemaal geen toegang hebben tot hun garage tijdens de werken.”

“We weten dat er een probleem is met de toegang, en in overleg met de gemeente en de politie is er overeengekomen om toegang via het voetpad te geven. Het voetpad zal versterkt worden om het gewicht van de wagens te kunnen dragen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Mobiliteit , tram 9 , Brussel Mobiliteit

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni