Autoshowroom D'Ieteren wordt fietsenwinkel

De D'Ieterenvestiging in Elsene.

De grote autoshowroom van D’Ieteren in Elsene wordt op zijn minst gedeeltelijk een fietsenwinkel. Dat bevestigt het bedrijf, dat een steeds belangrijkere rol wil spelen op de fietsenmarkt. “In plaats van een autoleverancier willen we een mobiliteitsleverancier worden.”

Vorige week raakte bekend dat auto-importeur D’Ieteren zijn grote showroom in de Maliestraat in Elsene sluit, net als carrosserie Wondercar in Drogenbos. De ingreep zou 103 mensen hun baan kosten.

Een week later blijkt dat D’Ieteren al nieuwe plannen heeft voor de locatie. Minstens een deel van de vrijgekomen ruimte zal omgevormd worden tot een grote fietsenwinkel, meldt Auto55 en bevestigt het bedrijf ook aan onze redactie. Er zullen ook fietsen hersteld worden.

Accent op e-bikes

“We willen in de toekomst een belangrijke rol spelen in de fietsenbranche,” legt woordvoerder Jean-Marc Ponteville uit en een netwerk van fietsenwinkels opstarten. “Dat past in onze ambitie om in plaats van een autoverdeler een mobiliteitsleverancier te worden.” Eerder investeerde D’Ieteren ook al in de aanbieder van deelmobiliteit Poppy en in mobiliteitsapp Skipr.

De fietsplannen van het bedrijf veranderen overigens niets aan de collectieve ontslagprocedure die lopende is. "Het gaat om twee verschillende dossiers," zegt de woordvoerder.

De nadruk zal in de nieuwe winkel op elektrische fietsen liggen, weet de woordvoerder. “Eigen onderzoek wijst uit dat mensen die naar een alternatief voor de auto zoeken, vooral veel verwachten van de elektrische fiets.”

De plannen zijn nog niet helemaal in kannen en kruiken en later op de week wil D’Ieteren meer info geven. Auto 55 heeft het ook over een testpiste in het gebouw, maar dat is nog niet beslist, zegt Ponteville.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?