oorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019
© PhotoNews | Voorstelling van eVillo, de elektrische deelfiets van JC Decaux, op 29 november 2019.

Batterijen elektrische Villo na tien maanden wachten weer beschikbaar

SD
© BRUZZ
28/03/2022

De draagbare batterijen voor de elektrische deelfietsen van Villo zijn vanaf deze week weer verkrijgbaar, meldt uitbater JCDecaux. In juni van vorig jaar werden ze teruggeroepen omdat er gevaar was voor kortsluiting. JCDecaux kondigde toen een oplossing aan binnen de twee tot drie maanden. Dat werden er tien.

De batterijen van alle 5.000 eVillo’s zouden vervangen worden, maar dat liet op zich wachten. Bijna tien maanden later zijn ze opnieuw verkrijgbaar. In eerste instantie krijgen de abonnees de kans om hun nieuwe batterij te ontvangen, klinkt het in een persbericht. In een tweede fase zullen de batterijen beschikbaar zijn voor een breder publiek.

Gebruikers van de elektrische deelfietsen moeten zo'n batterij zelf telkens meenemen wanneer ze een fiets willen gebruiken. Ze moeten de batterij ook zelf opladen. Zonder batterij zijn de fietsen ook bruikbaar, maar dan zonder trapondersteuning.

De hardware en de software van de batterijen werden intussen bijgewerkt. De nieuwe batterijen bieden daardoor krachtigere elektrische ondersteuning, aldus JCDecaux.

De uitbater herinnert eraan dat Villo sinds 7 maart ook deel uitmaakt van de Brussel'Air-premie. De premie van het Brussels Gewest biedt wie z'n auto wegdoet een mobiliteitsbudget van 500 tot 900 euro aan voor een periode van 2 jaar en wil zo duurzamere mobiliteit aanmoedigen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie