Bewoners van Sterrebeeldenwijk stemmen voor blauwe parkeerzone

© Google maps

In de Sterrebeeldenwijk in Sint-Lambrechts-Woluwe hebben 57 van de 90 bewoners gestemd in het voordeel van een blauwe parkeerzone. Die komt er in de maand april en zorgt ervoor dat parkeren in de wijk voortaan enkel nog gedurende twee uur kan met een blauwe parkeerschijf. “We zagen te veel parkeerders uit buurgemeenten, waar er wel strengere regels zijn, die hier hun auto achterlieten en de metro namen”, zegt schepen van Mobiliteit Gregory Matgen (Défi).

De blauwe parkeerzone komt er in de Sterrebeeldenlaan, de Tweelingenlaan, de Centauruslaan, de Centaurusgaarde, de Cassiopealaan, de Cassiopeagaarde, de Drakengaarde, de Eenhoornlaan, de Eenhoorngaarde en de Pegasuslaan. Voor bewoners met een bewonerskaart verandert niks: zij kunnen nog steeds zonder beperking parkeren in de wijk.

Mobiliteitsschepen Matgen legt uit dat de beslissing is genomen op initiatief van de buurtbewoners zelf: “We kregen een mail van hen binnen met de vraag om van de Sterrebeeldenwijk een blauwe parkeerzone te maken, omdat er problemen waren met parkeerplaatsen. Veel mensen die helemaal niet in de buurt wonen laten er hun auto achter om de metro te nemen en zorgen er zo voor dat de bewoners zelf geen plek meer hebben.”

Wat volgde was een stemming: van de 90 deelnemende stemmen waren er 57 voor de blauwe zone en 33 tegen. In de week van 5 april zullen bewoners via de post verwittigd worden over de komst van de nieuwe zone. Vanaf 19 april wordt de zone actief en zullen agenten erop toezien dat tussen 9 en 18 uur de parkeerschijf gebruikt wordt en er niet langer dan twee uur wordt geparkeerd door niet-bewoners.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?