| Pierre de Schaetzen op het Flageyplein met een van de Billy Bikes

Billy Bike past bedieningszones aan op basis van gebruik

TDN
© BRUZZ
18/02/2020

Billy Bike past zijn bedieningszones aan om de meest regelmatige gebruikers van de elektrische fietsen beter van dienst te kunnen zijn. Aan treinstation Kalevoet in Ukkel, metrostation Simonis in Molenbeek en metrostation Alma in Sint-Lambrechts-Woluwe worden daardoor niet langer e-bikes van de Brusselse operator gestationeerd.

Billy Bike breidt zijn aanbod van elektrische fietsen uit in het noorden van Schaarbeek, in de omgeving van Docks Bruxsel en in de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde.

Die herverdeling gaat ten koste van de zones Alma, Kalevoet station en Simonis, waar niet langer fietsen van de Brusselse operator zullen staan. Het aanbod in de wijken Stalle (Ukkel) en Diamant (Schaarbeek) neemt dan weer af.

Actief in 14 gemeenten

“We hebben onze zones aangepast om onze meest regelmatige gebruikers beter te kunnen bedienen. In gebieden met veel vraag verhoogt het aantal beschikbare fietsen”, legt Billy Bike uit. “Bovendien verbeteren we de verbinding met randgebieden.”

Het Brusselse deelfietsplatform is actief in veertien Brusselse gemeenten. Alleen Anderlecht, Evere, Ganshoren, Jette en Sint-Agatha-Berchem worden nog niet bediend door Billy Bike.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Billy Bike

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni