Billy Bike wil uitbreiden met crowdfunding

© Peter Detailleur
| Met het opgehaalde bedrag wil Billy Bike onder meer investeren in 150 nieuwe fietsen met een op maat gemaakte GPS.

Billy Bike, het eerste Brusselse deelsysteem voor elektrische fietsen, wil uitbreiden en gaat daarvoor op zoek naar 120.000 euro via crowdfunding. Het deelfietsensysteem blijkt een succes, want sinds de testfase startte in september 2017 werden er al 15.000 ritten afgelegd.

In tegenstelling tot de Villo stadsfietsen, beschikken de Billy Bike fietsen over een elektrische motor waardoor de heuvelachtige Brusselse wegen sneller en makkelijker beklommen kunnen worden.

Bovendien geloven de initiatiefnemers dat de overstap naar elektrische fietsen de externe effecten van autogebruik, zoals luchtvervuiling, kunnen verminderen. De 150-tal fietsen die Billy Bike nu ter beschikking stelt van zijn 500 gebruikers zijn enkel te gebruiken in Elsene, Etterbeek en een deel van het stadscentrum.

120.000 euro

Om een versnelling hoger te schakelen gaat Billy Bike via Lita.co, een crowdfundingplatform voor projecten met een positieve impact, proberen om 120.000 euro op te halen bij het grote publiek. Daarmee kan het de productie van 150 nieuwe fietsen, de laatste fase van een op maat gemaakte GPS en extra personeel bekostigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?