Blauwe zuilen maken kleine treinstations zichtbaar

Blauwe zuilen collage S-trein
© M.Nicaise,S.Steynen, L.V./BRUZZ
| Blauwe zuilen markeren stations in onder meer Vorst, Evere en Elsene.
© M.Nicaise,S.Steynen, L.V./BRUZZ
| Blauwe zuilen markeren stations in onder meer Vorst, Evere en Elsene.

Meer dan twintig kleinere Brusselse treinstations zijn opgesmukt met grote blauwe zuilen. Die moeten de vaak onbekende haltes zichtbaar maken en de aandacht vestigen op het groeiende voorstadsnet.

slogodetail.png
Het logo van de S-treinen.

In totaal heeft de NMBS 40 blauwe zuilen geïnstalleerd aan 22 Brusselse stations. Het gaat om kleinere treinhaltes in onder meer Evere, Elsene, Schaarbeek, Vorst en Ukkel. Op sommige plaatsen worden de zogenaamde totempalen ook verlicht.

De palen zijn getooid met het logo van de spoorwegen en dat van de S-trein, sinds drie jaar het gangbare kenteken van het voorstadsnet. De uitbouw en het zichtbaar maken van dat langverwachte Gewestelijk Expresnet is een van de prioriteiten van spoorbaas Sophie Dutordoir, stelt de NMBS.

"Op dit moment is het soms zo dat mensen niet eens weten dat er een station om de hoek bestaat", aldus woordvoerder Bart Crols. Recent waren er ook al verschillende reclamecampagnes om het S-aanbod te promoten.

Vier keer zonder paal

Aan vier stations waar de NMBS geen toelating kreeg om blauwe zuilen te plaatsen zocht de spoorwegmaatschappij een andere oplossing. "Daar hebben we ons logo op iets bestaands aangebracht, of borden geplaatst", klinkt het nog. Zo zijn dus 26 van de in totaal 34 Brusselse station beter zichtbaar gemaakt.

Ondertussen blijft de frequentie in veel stations nog wel beperkt. Vooral in de daluren was er vorig jaar wel een verbetering op heel wat lijnen. De nakende invoering van een nieuwe dienstregeling op zondag 9 december heeft minder veranderingen in petto. Dit keer is de enige verbetering de invoering van een halfuurfrequentie op zaterdag tussen Leuven en 's Gravenbrakel (lijn S2).

Meer informatie over het S-aanbod op de website van de spoorwegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?