Blue-Bike blijft groeien en opent locatie in Diegem

© PhotoNews
| Blue bike-deelfietsen zijn beschikbaar aan vier Brusselse treinstations

Het aantal ritjes met de fietsen van deelsysteem Blue-bike steeg in 2019 in Brussel met 19 procent. Vooral in Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg nam het aantal ontleningen fors toe. In 2020 plant Blue-bike de opening van een nieuw ontleenpunt in de Rand, in Diegem.

Het Belgische fietsdeelsysteem Blue-bike telt ondertussen ruim 20.000 leden, van wie een kwart pas vorig jaar lid werd. Zij kunnen inmiddels aan 65 trein-, tram- of busstations een van de blauwe tweewielers ontlenen.

De abonnees maakten in 2019 een recordaantal ritjes, maakte Blue-mobility, de uitbater van de deelfietsen, bekend. Bijna 277.000 ritjes werden geregistreerd, goed voor een stijging van 24 procent ten opzichte van 2018. De steden waar het vaakst Blue-bikes werden gebruikt, zijn Leuven, Gent, Brugge, Deinze en Mechelen.

In Brussel, waar Blue-bike vier ontleenpunten heeft aan grote stations, bedroeg de groei 'maar' 19 procent. In totaal werden er in het gewest vorig jaar 7.275 ritten gemaakt.

Vooral de locaties in Brussel-Centraal (+38 procent) en Brussel-Luxemburg (+31 procent) konden op fors meer gelegenheidsfietsers rekenen. Maar ook Brussel-Noord en Brussel-Zuid (beiden +14 procent) deden het goed.

Extra fietsen aan Brussel-Noord

"Omdat de vraag is toegenomen, hebben we in 2019 op alle Brusselse locaties Blue-bikes bijgeplaatst", zegt Claudia Offeciers, woordvoerster van Blue-mobility. BRUZZ berichtte al eerder over die expansie, maar intussen is het aantal Blue-bikes in Brussel-Noord opnieuw uitgebreid. Van 20 fietsen begin 2019 steeg het aantal tegen het einde van het jaar naar 30.

"Er zijn momenteel geen concrete plannen voor extra locaties in Brussel", laat Offeciers weten. Wel in de Rand: in 2020 staat alvast de opening van een ontleenpunt in Diegem op de planning. In die gemeente zijn veel bedrijven gevestigd. Sinds respectievelijk 2015 en 2018 kun je in Vilvoorde en Zaventem al Blue-bikes lenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?