Bouwvergunning voor terminal De Lijn aan Noordstation komt in februari

TDN
© Belga - BRUZZ
18/01/2019

De stedenbouwkundige vergunning voor de nieuwe busterminal van De Lijn aan het Brusselse Noordstation zal in de loop van februari afgeleverd worden. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Paul Delva.

In november 2018 besliste De Lijn om de vertrekhalte aan de ondergrondse terminal in Brussel-Noord een tijd niet meer te gebruiken. De vervoersmaatschappij noemde de situatie er onveilig voor haar chauffeurs en reizigers. De Lijn verplaatste de vertrekhalte een tijdje naar het Rogierplein zo'n 500 meter verderop.

Vaudeville

Over die beslissing is toen veel inkt gevloeid. Verschillende niveaus en verantwoordelijken wezen elkaar met de vinger. Na zo'n twee weken bereikten de betrokken partijen (o.a. de Vlaamse en Brusselse overheid, de lokale overheden, de politiediensten en de vervoersmaatschappijen) toch een akkoord. Het station zou snel netter en veiliger worden.

Maar afgelopen week dreigde Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) opnieuw met een vertrek van De Lijn, omdat de netheid in het station nog steeds te wensen zou overlaten. De Lijn zelf klonk wat voorzichtiger. Volgens de vervoersmaatschappij worden de gemaakte afspraken nagekomen en zijn er geen plannen om het station opnieuw te verlaten.

Nog inspanningen nodig

Brussels minister Pascal Smet (SP.A) erkent dat het netheidsprobleem nog niet van de baan is. Er komen wel bijkomende inspanningen. Zo wordt er met de verenigingen die werken met transmigranten en daklozen gekeken hoe de netheid nog verbeterd kan worden.

Langs Vlaamse zijde wordt ook al langer aangedrongen op de aflevering van een bouwvergunning voor een nieuwe busterminal aan Brussel-Noord. Volgens Brussels minister Smet zal die stedenbouwkundige vergunning in de loop van februari afgeleverd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Samenleving , De Lijn , Pascal Smet , veiligheid Noordstation

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni