Bouwvergunning voor terminusstation aan Albert

© Arcadis - Assar
| Simulatiebeeld van het vernieuwde station Albert, met onderaan de metro, boven de tramperrons.

De start van de werken voor terminushalte Albert komt dichterbij. Het premetrostation wordt een eindpunt voor een paar tramlijnen de en toekomstige metrolijn 3. De MIVB heeft namelijk de stedenbouwkundige vergunning voor de werken te pakken gekregen. In 2023 moet het vernieuwde station klaar zijn.

Dat schrijft BX1.

Wanneer de werken zullen beginnen, is nog niet helemaal duidelijk. “Nu beginnen we aan de voorbereidende fase voor de werken. We zullen bijvoorbeeld een aannemer aanstellen en de timing bekijken,” zegt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) tegen BRUZZ.

tramschema tram 3, 4, 51
© carto.metro.free.fr
| De huidige organisatie van station Albert: trams 3, 4 en 51 gaan ondergronds en rijden verder door de premetro. In de toekomst wordt elke kant van het station een eindpunt.

In 2023 zal je dus met de nieuwe metrolijn 3 vanaf het Noordstation tot aan Albert kunnen reizen. Maar tram 4 en 51 zullen vanaf dan de noord-zuidverbinding niet meer in kunnen en moeten dan eindigen aan Albert. Mensen moeten dus mogelijk meer overstappen Om die reden had de gemeente Vorst zich negatief uitgelaten over de plannen, maar dat blijkt dus tevergeefs te zijn.

Wel hebben de MIVB en het Gewest zich geëngageerd om de verlenging van tram 7, die vanaf de huidige terminus Vanderkindere verder zou rijden naar Albert en in een latere fase richting Wiels, verder te bestuderen. Dat zou gebeuren via een nieuwe verbinding langs het Park van Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?