Brussel vereenvoudigt LEZ-premie voor bedrijfswagens

© PhotoNews

De Brusselse regering heeft donderdag, in derde lezing, een besluit goedgekeurd dat Brusselse bedrijven moet helpen bij het groener maken van hun bedrijfswagenpark. Zo worden de regels om de premie te krijgen vereenvoudigd en wordt de premie toegankelijk voor een groter aantal ondernemers.

De Brusselse regering voerde, om de geleidelijke evolutie naar een minder vervuilend wagenpark te vereenvoudigen, steunmaatregelen in voor huishoudens en bedrijven.

Dit jaar werd het budget voor de Bruxell'AIR-premie, die Brusselse gezinnen aanmoedigt hun wagen te ruilen voor groenere alternatieven, verdrievoudigd met een maximum van 900 euro.

De hervorming van de LEZ-premie komt er om het systeem voor bedrijven verder aan te passen, zeggen staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) en minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

Concreet maakt de regering over een periode van drie jaar 6 miljoen euro vrij. De regels om de premie te krijgen worden eenvoudiger en de premie zal ook toegankelijk zijn voor een groter aantal ondernemers, onder meer voor het plaatsen van laadpalen. Zo wordt het plafond voor micro- en kleine bedrijven opgetrokken van 3.000 naar 15.000 euro.

Het beheer is toevertrouwd aan de gewestelijke overheidsdienst Brussel Economie en Werkgelegenheid (BEE). De premies kunnen vanaf 31 januari worden aangevraagd. Aankopen binnen de zeven maanden ervoor kunnen mee in rekening worden genomen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?