Zo zou het Colignonplein er kunnen uitzien (archiefbeeld).

Burgers mogen dan toch interpelleren over Colignonplein

TDN
© BRUZZ
20/11/2019

Het schepencollege van Schaarbeek laat de burgerinterpellatie over een autovrij Colignonplein dan toch toe. Het thema komt op 27 november als eerste aan bod op de gemeenteraad.

Al een tijdje vragen buurtbewoners om het Colignonplein, vlak voor het gemeentehuis, om te vormen tot een groene voetgangerszone. De gemeente maakte het hart van het plein al autovrij, maar voor het overige blijft de ruimte vooral een openluchtparking. Tot grote ergernis van de collectieven 1030/0 en 'Imagine Colignon'.

Het schepencollege is een herinrichting genegen, maar koppelt die aan de langverwachte komst van metro 3. Er komt namelijk een halte aan het Colignonplein. Maar burgercollectieven willen daar niet op wachten. De buurtbewoners zouden er graag een tijdelijke voetgangerszone zien, over de volledige ruimte van het plein.

Bovenaan de agenda

Om hun wens opnieuw op de politieke agenda te krijgen, dienden 1030/0 en 'Imagine Colignon' een aanvraag tot burgerinterpellatie in op de volgende gemeenteraad. Maar die werd vorige week tot hun verbazing niet aanvaard door het schepencollege, omdat er in het dossier geen ontwikkelingen zijn.

De collectieven betwistten de weigering officieel, omdat ze in strijd zou zijn met de Gemeentewet. Maar het college keert nu op eigen initiatief op zijn stappen terug, zo meldt 1030/0. De burgerinterpellatie wordt helemaal bovenaan de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad op 27 november geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Colignonplein , Imagine Colignon , burgercollectief 1030/0

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni