Bus 88 vanaf maandag omgeleid

© Belgaimage
| MIVB-busreizigers stappen uit (archiefbeeld).

De buslijn 88, die het UZ Brussel met het De Brouckèreplein verbindt, neemt vanaf 31 augustus een nieuw traject in de gemeente Jette. Dat meldt de MIVB donderdag. Het traject gaat voortaan via de Swartenbrouck-, Van Engelands- en Heymboschlaan.

Voor de gelegenheid is er ook een nieuwe bushalte ingericht, bushalte 'Boule et Bill', naast de gelijknamige rotonde in de Van Engelandlaan. Tot nu toe volgde de lijn een omleidingsroute naar Jette via de Henri Liebrechtlaan en de Abdijstraat in Dieleghem. Deze werden echter al bediend door lijn 13.

De nieuwe route, die deel uitmaakt van het masterplan van de MIVB voor bussen, maakt het mogelijk om de inwoners van de noordelijke wijken van Jette beter te verbinden met de rest van de gemeente, aldus het vervoersbedrijf.

"Nu is er een directe verbinding met UZ Brussel, het Huderf/Brugmann ziekenhuis, de sportfaciliteiten in Heymbosch, het station Jette, maar ook met het Bockstaelplein, het Noordstation en het historische hart van Brussel."

Deze zomer is er gewerkt aan een vlotte doorgang en oversteek van de bussen in de lanen van Heymbosch en Van Engeland. De MIVB en de gemeente Jette zullen deze tijdelijke regeling nog moeten testen en evalueren voordat ze definitief wordt.

Het masterplan voor de buslijnen is de grootste herziening van het busnetwerk in dertig jaar. Het doel is om tegen 2024 30 procent meer zitplaatsen te bieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?